Skip to content

За „Македонската надворешна политика и интеграции во ЕУ“ ќе зборуваме на Широк Сокак

ОДБЕЛЕЖАНИ 72 ГОДИНИ ОД ПРОГОНОТ НА ДЕЦАТА МАКЕДОНЦИ ОД ЕГЕЈСКИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА

Се запали дуќан во центарот на Битола

Битолчани не Ви се плашат и ќе Ве казнат на 15 јули

Поројниот дожд потврда за неспособноста на Петровска

СДСМ во бунило и нерационални пред поразот на 15 јули

Го остваруваме аманетот за татковината оставен од нашите предци

Мицкоски во Прилеп, носителите на листи на ВМРО-ДПМНЕ на низа средби со граѓани

Царовска во Крњево: Продолжуваме да инвестираме во младите

Љубовта е егоизам во пар
Каде има сила, нема правдина
Крушата под круша паѓа
Љубовта е мудрост на лудиот, а лудост на мудриот
Коски нема, коски крши (јазик)
Питомо јагне од две мајки цица
Страв, лозје чува
Три пати мери еднаш сечи
Убавиот збор и железни порти отвара

Фото вест

Битола пoтoнa од поpoјниoт дожд, се излeaја нерeшeнитe кoмyнaлни пpoблeми на локалната власт

Битола синоќа потона од поројниот дожд. Нерешените комунални проблеми на локалната власт се излеаjа по улиците и ги покажаа на дело резултатите од

НВО

ОДБЕЛЕЖАНИ 72 ГОДИНИ ОД ПРОГОНОТ НА ДЕЦАТА МАКЕДОНЦИ ОД ЕГЕЈСКИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА

Во организација на Сојузот на здруженијата на Македонците и децата бегалци од Егејскиот дел на Македонија – МАКЕДОН, вчера пред Споменикот на децата

Радио Безистен

радио за битолчани

Радио „Безистен“ работи во екпериментална фаза и моментално во својата бета верзија нуди широк дијапазон на исклучиво македонска музика, а во нарениот период до своите слушатели насекаде во светот ќе понуди разноврсна програма во вид на вести, реклами, дебати, интервјуа, утрински и ноќни програми и уште многу други емисии кој ќе бидат уживање за радиските сладокусци

bezisten 2020