За „Македонската надворешна политика и интеграции во ЕУ“ ќе зборуваме на Широк Сокак

Во оргнизација на Комисијата за надворешни работи и евроинтеграции при ВМРО ДПМНЕ – ОК Битола, на 06.07.2020 година со почеток во 20:00 часот, на плоштадот „Гоце Делчев“ ќе се одржи трибина на тема „Македонската надворешна политика и интеграции во ЕУ“.
Како предавачи на оваа интересна тема ќе се представат
проф.д-р Васко Наумовски, поранешен амбасадор на РМ во Вашингтон и вицепремиер за ЕУ,
м-р Викторија Трајков, дипломат и координатор на Канцеларијата за меѓународна соработка на ВМРО-ДПМНЕ
м-р Стефан Андоновски, советник на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, за меѓународна политика.

На трибината ќе присуствуваат и кандидатите за пратеници на Парламентарните избори 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *