Честит 23-ти Октомври

Еден 24 годишен лекар од Ресен(образован во Цирих и Берлин), 22 годишен историчар од Смилево, 25 годишен филолог од Богомила, 26 годишен правник од Ајватово(образован во Цариград и Лиеж), 32 годишен трговец(образован во Линц) и еден учител од Гуменџе ги удираат темелите на Македонската Револуционерна Организација и со тоа ја почнуваат борбата за Македонија како автономна држава.

Идејата е вечна!
Да живее Организацијата!
Да живее ВМРО!
ДА живее МАКЕДОНИЈА!

Честит 23-ти Октомври

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *