Нов албум на Влатко Стефановски

Македонската гитарска легенда, реномираниот музичар и автор Влатко Стефановски на крајот на месец ноември ќе го промовира новиот албум „Taftalidze shuffle” во издание на престижната Кроација рекордс. Албумот го доби името по населбата во која живее Стефановски. Како што е познато Влатко со своето семејство живее во Тафталиџе со децении. Во рамките на неговиот дом, Стефановски го смести и неговото тонско студио „Езотерија”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *